Tyxo.bg counter

Хидродинамична система за водни легла JAWA betten

Австрийската фирма JAWA betten е с богат опит в производството на водни легла и матраци. От няколко години фирмата предлага на пазара ново поколение иновативни водни матраци на биомеханичен принцип, в основата на който е система от хидродинамични елементи под повърхността на матрака. Тези елементи са с различна плаваемост в отделните зони на матрака и поемат точната част от тежестта на тялото, която се пада върху всеки от тях. Това гарантира идеалното положение на тялото по време на сън и равномерното разпределение на тежестта върху леглото. Тези водни матраци са патентовани от JAWA betten и наименованието им е хидродинамични матраци JAWA HD. Конвенционалните матраци създават налягане на точките в областите с най-голяма тежест - раменете и таза, тила, ставите. Водният матрак JAWA HD се приспособява спрямо контурите, формата и теглото на тялото. В резултат на това се усеща подобряване на кръвообращението, което позволява по-дълги периоди на сън с по-малко въртене в леглото и по-рядко събуждане през нощта. Когато изпитате топлината и уюта на топлото водно легло и терапевтичната топлина проникне в тялото Ви, Вие ще се отпуснете, болките в мускулите ще изчезнат, ще изчезне стреса и ще постигнете спокоен дълбок сън.

Спокойният и здрав сън и възстановяването са важни условия в съвременния динамичен живот. Те са едни от главните фактори за възстановяване на силите, а това е предпоставка за вашето добро настроение и работоспособност, които трудно се постигат в днешния активен и динамичен живот. Ние Ви предлагаме най-качествените и иновационни водни матраци. Те са произведени от австрийската фирма “JAWA betten”. Предлагаме Ви идеалните условия за сън и великолепен комфорт от “JAWA betten”. Физичните свойства на водата в матрака JAWA HD гарантират равномерното разпределение на тежестта на тялото и разположението на гръбначния стълб в идеалната ортопедична права. Фазите на дълбок сън, в които организмът се възстановява най-добре се удължават съществено. Изработеният по мярка специално за Вас матрак JAWA HD, ще увеличи производството на възстановителни хормони (Соматотропин) във вашето тяло.Хормонът Соматотропин действа анаболично на тялото, което означава, че мускулите се възстановяват, а тъканите и сухожилията укрепват.

 Какво представлява хидродинамичният матрак JAWA HD?

Технологията на хидродинамичният матрак JAWA HD гарантира правилното разположение на тялото в идеалната ортопедична права. Хидродинамичният матрак JAWA HD приляга перфектно според нуждите на тялото. Независимо от теглото, формата и заетата позиция на тялото хидродинамичният матрак облекчава натиска в тези от контактните точки на тялото с матрака, които поемат по-голямата част от тежестта. Обикновено тези точки се намират в областта на изпъкналата част на гръбначния стълб (раменете и около тях) и на таза.

Хидродинамичните елементи на матрака контролират автоматично своята подпорна сила върху различните части на тялото, като по този начин се освобождава напрежението от прешлените на гръбначния стълб и се предотвратява тяхното предварително износване. Притиснатите точки по периферията на тялото (тъкани, мускули, стави) се освобождават от натиска, тежестта на тялото се преразпределя и така организмът се възстановява на 100%. Този ефект е необходимо условие за витален и здравословен сън, който благоприятства отделянето на хормона Соматотропин и допринася за оптималния хормонален баланс на организма. 

 Какво представляват хидродинамичните елементи? 

Използват се елементи с различна специфична плътност, което им придава различна плаваемост във водната среда, в която се намират в матрака. Според ръста и теглото, както и предпочитаните пози за сън на ползващия водното легло, се изчислява точно какъв елемент да се монтира на всяко място от площта на матрака. Така всеки елемент реагира абсолютно точно на натоварването, което получава с необходимото противодействие и тежестта на тялото се разпределя напълно равномерно върху матрака, без точки на напрежение и притискане. Това гарантира пълното отпускане на костно-мускулната система, подобно на състояние на безтегловност и пълна релаксация и регенерация на организма. Оптимален ефект се постига, когато матракът е произведен индивидуално за потребителя, който ще го ползва. Затова хидродинамичните матраци JAWA HD се изработват само по индивидуална поръчка. Когато се поръчва двойно легло, се изработват два индивидуални матрака за двамата ползватели и се монтират така, че изглеждат и се усещат като един цял матрак. 

 Единственият по рода си патентован биомеханичен матрак JAWA HD

 Иновативно разработената и патентована технология на биомеханичен принцип на хидродинамичния матрак JAWA HD е единствена в света и е разработена от JAWA betten.

Новата биомеханична техонология използва за първи път подемения принцип на водата по нов начин, който увеличва позитивите на класическото водно легло и предлага съвършен комфорт по естествен начин. Биомеханичният принцип създава възможност за равномерно разпределение на тежестта на тялото, коeто се осъществява с помощта на взаимно свързани хидродинамични (плаващи) елементи. Хидродинамичните елементи са оптимално съгласувани помежду си и са така подредени, че да могат да поемат точната част от тежестта на тялото, която пада върху тях. Чрез взаимовръзката между хидродинамичните елементи се осъществява реакцията „на всяко действие – съоветстващо противодействие“. Хидродинамичните елементи разпознават различните натоварени зони и преразпределят тежестта равномерно то притискане на контактните точки на тялото с матрака в положителна енергия чрез подемната сила на водата върху хидродинамичните елементи.по повърхността на хидродинамичния матрак. Водните легла JAWA HD са единствената патентована технология, която може да преобразува негативно Начинът на действие и ефектите от спането на матрак JAWA HD са проверени и потвърдени от Института по медицина на съня и интердисциплинарно изследване на съня (ISIS – Мюнстер, Германия) и са отличени с най-висока оценка.

Модели водни легла JAWA betten

VITAL - Еластичността е сред най-атрактивните качества на водните матраци. Изразява се в това колко бързо повърхността се връща в изходно положение след силен натиск или казано с други думи, как пружинира матракът. При хидродинамичните матраци JAWA HD това качество е изразено в модела VITAL, който е с най-ниска степен на успокоеност и има характерното за класическите водни матраци „люлеене“, като същевременно притежава и качествата на патентования хидродинамичен матрак. „Люлеене“ се предизвиква само при движение на човека върху леглото. След спиране на движението, матракът също се успокоява. Подсъзнанието възприема това усещане като наподобяващо на люлка, в каквато детето спи през първите си месеци и за някои това създава допълнително унасящо спокойствие.

COMFORT – Водно легло, което притежава всички качества на патентования хидродинамичен матрак и в същото време има стабилността и успокоеността като на конвенционален матрак. Повечето хора винаги са спали на конвенционален матрак и смятат, че не биха свикнали с „люлеенето“ на водния матрак. Този модел е за всички, които не искат да се разделят с усещането на стабилност за сметка на „люлеенето“ на водното легло. COMFORT предлага всичко, от което се нуждаете: водно легло като най-комфортна и хигиенична среда за сън; хидродинамичен матрак осигуряващ най-правилното положение на тялото при сън и най-пълноценни фази на дълбок сън; стабилна опора на тялото съчетана с приятното усещане на мекота и нежнос

 EXCLUSIV – Изключително стабилна опора на тялото, най-висока степен на успокоеност на повърхността, усещане на твърд матрак и същевременно притежаващ всички предимства на хидродинамичния матрак. Предназначен за тези, които държат да усещат солидната и твърда основа под себе си, но с равномерно разпределение на тежестта, без повишено притискане в отделни точки на тялото. Тези матраци са незаменими за хора със сериозни проблеми с опорно-двигателния апарат или с други здравословни проблеми, както и за трудно подвижни хора.

 

ИНДИВИДУАЛНА ИЗРАБОТКА НА МАТРАЦИТЕ JAWA HD

 

Матракът JAWA HD ще бъде специално изработен за Вас в зависимост от вашето тегло, ръст и  навици на спане. При двойно легло се изработват два отделни матрака, според индивидуалните нужди и изисквания на всеки един от партньорите. Двата матрака се разполагат един спрямо друг по такъв начин, че леглото става едно цяло без каквито и да е неудобства.

ПРОИЗВЕДЕНИ В АВСТРИЯ

Австрийската фирма JAWA betten е с богат опит в производството на водни легла и матраци. От няколко години фирмата предлага на пазара ново поколение иновативни водни матраци на биомеханичен принцип, в основата на който е система от хидродинамични елементи под повърхността на матрака. Тези водни матраци са патентовани от JAWA betten и наименованието им е хидродинамични матраци JAWA HD. Производството е базирано във Виена, то е високотехнологично и се изпълнява под строг контрол на качеството. Ефекта от спането на водните легла JAWA HD е изследван от Института по медицина на съня и интердисциплинарно изследване на съня (ISIS - Мюнстер, Германия) и е отличен с най-висока оценка.

ГАРАНЦИЯ - 15 год.

Гаранцията, която производителите на масовите матраци дават е 2 години. Производителите на висок клас матраци дават гаранция от 7 години. Водните легла JAWA betten са с гаранция от 15 години и продължиелност на живот 30 години. През целия период на употреба вашият воден матрак няма да промени качествата си. Така както сте се чувствали на него през първия ден, така ще се чувствате през първата, десетата или тридесетата година. Също така, той може да се регулира в зависимост от промените, които биха настъпили с вашето тегло. Същото не може да се каже за конвенционалните матраци, които са такива каквито сте ги купили само през първата година на тяхното ползване. След това те постепенно губят своите свойства, форма, твърдост, в тях се развъждат акари. С всяка изминала година това се увеличава все повече и в края на своя живот конвенционалният матрак далеч не е онова, за което сте платили. Водният матрак JAWA HD запазва своите качества до края на своя живот непроменени.

 

ДИЗАЙН НА ВОДНИТЕ ЛЕГЛА JAWA betten HD

 1. Водните легла имат собствена носеща рамка и не се нуждаят от допълнителна такава. Така те могат да се използват самостоятелно като тип „френско легло“. По желание на клиента може да се постави декоративна табла.

 

   

 

 

2. Водното легло може да се вгради в декоративна рамка (спалня). За целта матракът трябва да се поръча със система SPLIT, която се състои в двойна рамка от п

 

 

 

                                                      3. Единични и двойни легла JAWA betten HD

 

UNO – единично водно легло с един матрак
Размери в cm: 100х200; 120х200; 140х200

DUO – двойно водно легло с два отделни индивидуални матрака,
обединени в единна система
Размери в cm: 160х200; 180х200; 200х200

В системата DUO всеки един от двата матрака се изработва по индивидуална поръчка според ръста, теглото и предпочитанията на съответния партньор, който ще спи на съответната половина от леглото. Матраците са разделени с термоизолация и температурата им се регулира поотделно, като всеки има свой нагревател. Обединени в единна система с общ калъф-дамаска, усещането е като за един матрак, без осезаем преход по средата.

Системите UNO и DUO могат да се изработват освен в стандартната дължина от 200 cm и във вариант Extra Large с дължина 210 cm или 220 cm.

 

 

Назад

Гледай
Гледай
Гледай