Tyxo.bg counter

Какво представляват класическите водни легла

 

 

Какво представлява класическият воден матрак.

Съвременният воден матрак се състои от плътно затворено водно ядро изработено от винил, което се пълни с вода, обезвъздушава се и се изолира от околната среда. Във вътрешността им не могат да проникнат бактерии, което прави тези матраци изключително хигиенични и противоалергични Различната твърдост и успокоеност на повърхността на матрака се постигат чрез пълнежа от повече или по-малко пластове полиестерен флийс, както и допълнително поставени дунапренови цилиндри с различна дебелина и височина. При по-малко слоеве пълнеж, матракът е по-мек и повърхността е по-подвижна с характерното „люлеене“ на класическия воден матрак. С повече слоеве пълнеж матракът става по-твърд и повърхността му по-успокоена. Голямо предимство е гъвкавостта на повърхността на водния матрак, който се адаптира към тялото, а не обратното. Това гарантира оптимално кръвообращение. Водното легло е подходящо и за бременни жени. Класическият воден матрак, е по-добър от всеки конвенционален матрак, но въпреки това не осигурява напълно равномерното разпределение на теглото и идеалната ортопедична права на тялото и гръбначния стълб, както хидродинамичния воден матрак JAWA betten HD.

 

Ще усетите реално какво е сън, само когато спите на водно легло

Ние прекарваме повече от една трета от живота си в сън. Спокойният и здрав сън е важно условие в съвременния динамичен живот за възстановяване на силите, а това е предпоставка за вашето добро настроение и работоспособност.  Предимствата да се спи на воден матрак са много. Водата е идеалната ортопедична среда. Почивката на такъв матрак е като да си представите, че лежите на повърхността на морето. Вие сте напълно отпуснат и всяка клетка на вашето тяло си почива. Физичните свойства на водата в матрака гарантират равномерното разпределение на тежестта на тялото и разположението на гръбначния стълб в идеалната ортопедична права. Спането на водно легло ни осигурява здравословен и спокоен сън без напрежение и болки в гърба.

1. ВОДНИТЕ ЛЕГЛА СА ОРТОПЕДИЧНИ

Изследванията за комфорт на съня показват, че разпределението на теглото на човек върху повърхността на водния матрак е много по-равномерно от това на конвенционалните матраци. Това подобрява циркулацията на кръвта, предотвратява схващанията и изтръпванията, намалява се въртенето в леглото по време на сън. Гръбначният стълб приема естествено правилното ортопедично положение, болките в гърба изчезват. Премахва се напрежението в мускулите и ставите. Облекчават се стреса и умората. Събуждаш се освежен и пълнен с енергия.

 
2. ВОДНИТЕ ЛЕГЛА СА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ХИГИЕНИЧНИ      

При водното легло се елиминират всякакви условия за развитие на домашните акари или на други микроорганизми, които могат да предизвикат астма и алергии при хората, чувствителни към тях. Невъзможно е каквито и да са частици, прах или бактерии да проникнат през повърхността на водния матрак.

 3. ВОДНТЕ ЛЕГЛА СА ОТОПЛЯЕМИ

Можете да регулирате температурата на водния матрак според вашето желание. Можете да спите на прохлада през лятото и на по-топло през зимата, регулирайки температурата на водата в матрака. Това Ви гарантира бързо заспиване и комфортна почивка. Сънят протича при еднаква температура през цялото време, без изпотяване, без преохлаждане. Водните легла могат да бъдат с два отделни матрака, отоплението на двата матрака е индивидуално и независимо един от друг, така, че двамата партньори могат да си настройват температурата на матрака поотделно.

 4. УДЪЛЖЕНА ФАЗА НА ДЪЛБОК СЪН

Фазата на дълбок сън е доста по-продължителна при спане на воден матрак в сравнение с конвенционалния. Телесното тегло се разпределя равномерно, тялото се отпуска като в безтегловност и бързо преминава във фаза на дълбок сън. Подобрява се изцяло сънят, значително намаляват  обръщането и въртенето в леглото.

5. ВОДНО ЛЕГЛО ПРИ БРЕМЕННОСТ

Променените пропорции на тялото принуждават повечето жени да спят в много необичайни позиции. На водното легло бременната жена може да лeжи удобно и по корем. Равномерното разпределение на теглото  намалява натиска във всички части на тялото и позволява на бременната жена да почива и спи спокойно. На повечето конвенционални матраци, особено към края на бременността, е трудно да се намери удобна позиция.

6. ВОДНО ЛЕГЛО ЗА СПОРТИСТИ

Бързо възстановяване на организма след големи натоварвания. Активира се метаболизма, облекчават се схванатите мускули и се подобрява двигателната активност. Намаляват се  мускулните болки. Скъсява се времето за възстановяване след периоди на интензивни тренировки. Ускорява се мускулната регенерация. Повишава се производството на хормони в организма.

7. ВОДНО ЛЕГЛО ЗА ВЪЛНУВАЩИ ПРЕЖИВЯВАНИЯ

Още със създаването си, водните легла придобиват славата на място за незабравими удоволствия. За тях се носят легенди, участват в любовни сцени във филмите. Еластичността е сред най-атрактивните качества на водния матрак, който се оказва особено отзивчив. Като цяло водното легло може значително да подобри Вашия интимен живот, като внесе в него нови окраски и нюанси.

Устройство на водно легло  

        1.      Базова (носеща) рамка

2.      Базова плоскост

3.      Термоизолазия

4.      Нагреватели 

5.      Рамка от пяна (варианти Класик или Сплит)

6.      Осигурително винилно фолио

7.      Водно ядро

8.      Изолираща преграда между двете ядра на матрак Duo

9.   Текстилен калъф на матрака

 

 

ДИЗАЙН НА ВОДНИТЕ ЛЕГЛА

 1. Водните легла имат собствена носеща рамка и не се нуждаят от допълнителна такава. Така те могат да се използват самостоятелно като тип „френско легло“. По желание на клиента може да се постави декоративна табла.

 

   

 

 

2. Водното легло може да се вгради в декоративна рамка (спалня). За целта матракът трябва да се поръча със система SPLIT, която се състои в двойна рамка от п

 

 

 

                                                      3. Единични и двойни легла 

 

UNO – единично водно легло с един матрак
Размери в cm: 100х200; 140х200; 160x200; 180x200; 200x200

DUO – двойно водно легло с два отделни индивидуални матрака,
обединени в единна система
Размери в cm: 160х200; 180х200; 200х200

В системата DUO всеки един от двата матрака са разделени с термоизолация и температурата им се регулира поотделно, като всеки има свой нагревател. Обединени в единна система с общ калъф-дамаска, усещането е като за един матрак, без осезаем преход по средата.

Системите UNO и DUO могат да се изработват освен в стандартната дължина от 200 cm и във вариант  с дължина 210 cm или 220 cm.

 

 

История на водните легла

 Най-ранните сведения за използването на "водно легло" са от преди 3000 години от персите. В онези времена персите спели на водни мехове изработени от козя кожа.  Съвременните водни легла за първи път са конструирани от британския учен, д-р Уилям Хупър, през 1851 година, който се убедил в предимствата им при лечението на редица заболявания.  Терапевтични водни легла са описани и от научния фантаст Робърт Хайнлайн в романите си Отвъд хоризонта (1942), Двойна звезда (1956), и Странник в странна страна (1961). Това, което е било някога фантастика, днес вече е реалност. Модерното водно легло е създадено от Чарлз Хол през 1968 година, докато е бил студент по дизайн в Сан Франциско. Той използва високотехнологични материали за производството на водни легла и PVC материал за основа на матраците, които се използват и до днес.

 

Назад

Гледай
Гледай
Гледай