Tyxo.bg counter

Предимства на водните легла пред останалите

1. ВОДНИТЕ ЛЕГЛА СА ОРТОПЕДИЧНИ – НЕСРАВНИМИ В ТОВА СИ КАЧЕСТВО

  Изследванията за комфорт на съня показват, че разпределението на теглото на човек по повърхността на водния матрак е много по-добро и по-правилно  от това на конвенционалните матраци. Това подобрява циркулацията на кръвта, предотвратява схващанията и изтръпванията, намалява въртенето  в леглото по време на сън и отнема напрежението на мускулите. Гръбначният стълб приема естественото правилно ортопедично положение и само на водния матрак  може да се достигне максимален ортопедичен ефект.  При традиционните матраци се получава натоварване около раменете и таза, а кръста и коленете не получават достатъчно подкрепа. Дори матракът от мемори пяна, след като се затопли, заема формата на тялото, но също не оказва достатъчно подкрепа около кръста и коленете, защото не реагира активно на тежеста на тялото. Здравият или увреденият вече гръбначен стълб имат възможност да се възстановят след освобождаването на напрежението между прешлените. Облекчават се стреса и умората. Събуждаш се освежен и пълнен с енергия. Така се постига идеалното положение на тялото при сън и с това последващите ефекти на здравия сън и 100 % възстановяване на тялото и духа.


 2. ВОДНИТЕ ЛЕГЛА СА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ХИГИЕНИЧНИ

Лесно се почистват от  прах и мръсотия и премахват условията за развитие на вредни микроорганизми (акари). Невъзможно е мръсотията и мъртвите кожни частици да проникнат през повърхността на водния матрак, който може да се избърсва периодично с кърпа. Калъфът върху матрака може да се пере редовно, като по този начин на практика се елиминират домашните акари в леглото. Акарите могат да предизвикат астма, екзема и алергии при хората, чувствителни към тях.

 

 3. ВОДНТЕ ЛЕГЛА СА ОТОПЛЯЕМИ
Можете да регулирате температурата на водния матрак според вашето желание. Можете да спите на прохлада през лятото и на по-топло през зимата, регулирайки температурата на водата в матрака. Това ви гарантира бързо заспиване и комфортна почивка. Сънят протича при еднаква температура през цялото време, без изпотяване, без преохлаждане.
При водните легла DUO с размер от 160+ см се изработват два отделни матрака, отоплението на двата матрака е индивидуално и независимо един от друг, така че двамата партньори могат да си настройват температурата на матрака поотделно.

 4. УДЪЛЖЕНА ФАЗА НА ДЪЛБОК СЪН

Фазата на дълбок сън е доста по-продължителна при спане на воден матрак в сравнение с конвенционалния. Телесното тегло се разпределя равномерно в зоната на контакт, тялото се отпуска като в безтегловност и бързо преминава във фаза на дълбок сън. Подобрява се изцяло сънят, премахва се необходимостта от често обръщане и въртене в леглото. Фазата на дълбок сън трае по-дълго, което води до пълноценно възстановяване на организма.

 

 

5. ВОДНИТЕ ЛЕГЛА ОБЛЕКЧАВАТ БОЛКИТЕ В ГЪРБА
Водният матрак стриктно следва извивките на тялото и равномерно поддържа тялото без да се създава напрежение. Резултатът е, че натоварването в някои зони на тялото е премахнато и напрежението в гръбначния стълб и болките в гърба изчезват. Премахва умората в мускулите и ставите.

 

 

 

 

Назад

Гледай
Гледай
Гледай